Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Likier kawowo-kakaowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczny likier do popołudniowej kawy

Likier kawowo-kakaowy

Składniki:

Likier kawowo-kakaowy

 

  • cukier biały 1,5 szkl
  • cukier waniliowy 1 op
  • kawa zbożowa Inka 4 łyżeczki
  • kakao 4 łyżeczki
  • wódka 1/2 litra
  • mleko w proszku (niebieskie) 8 czubatych łyżeczek

 

Sposób przygotowania:

Likier kawowo-kakaowy
Zaparzyć kawę, wystudzić i wlać do miksera. Dodać mleko w proszku i zmiksować. Następnie dodać cukier waniliowy, „Inka”, kakao i cukier puder. Ponownie zmiksować. Powolnym strumieniem wlewać wódkę jednocześnie miksując masę. Przecedzić i zlać do butelek.

Tagi:

kawa