akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Linzer cookies- kruche ciastka z dziurką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 25
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jedne z moich ulubionych kruchych ciasteczek. Ich urokiem jest ta mała dziurka, przez którą widoczny jest dżem. Są bardzo delikatne i smaczne. Polecam!

Linzer cookies- kruche ciastka z dziurką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Linzer cookies- kruche ciastka z dziurką

 

 

  • Dodatkowo:
  • dżem malinowy/ truskawkowy
  • cukier puder do posypania

 

Sposób przygotowania:

Linzer cookies- kruche ciastka z dziurką
1. Ciasto: Wszystkie składniki szybko wyrobić rękami do uzyskania jednolitego ciasta. Uformować z niego kulę, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce 1 godzinę. 2. Po tym czasie odwinąć z foli i rozwałkować na grubość około 3mm. Za pomocą szklanki i specjalnych foremek z dziurką lub kieliszka wykrawać ciasteczka z dziurką i bez. (powinno być ich po tyle samo) Ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i schłodzić w lodówce 30 minut. Po tym czasie blachę z ciastkami włożyć do piekarnika i piec w 170st.C około 10-15 minut. Wyjąć z piekarnika i wystudzić na kratce. 3. Ostudzone ciastka przełożyć dżemem i posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Linzer cookies- kruche ciastka z dziurką
Składanie i nadziewanie ciastek Linzer cookies.

Tagi:

ciastka deser