Sposób przygotowania:
Pyszne kruche ciastreczka z dziurką
Przygotować wszystkie składniki na ciasteczka. W dalszej kolejności mąkę pszenną przesiać na stolnicę. Dodać jajka, cukier, proszek do pieczenia i masło- masło powinno być wcześniej wyjęte z lodówki. Masło posiekać nożem. Bardzo szybko zagnieść ciasto i włożyć do lodówki, przykryć folią aluminiową i schłodzić przez około 1 godzinę. Ciasto wyłożyć na stolnicę, którą wcześniej należy posypać mąką i rozwałkować na ok. 0,5 cm i wycinać kółeczka. W połowie wyciętych kółek należy wyciąć jeszcze małe dziurki- kółeczka, przy pomocy kieliszka lub nakrętki od napoju, warunkiem jest to, że musi być taka sama ilość ciastek ( bez dziurki w środku i z dziurką w środku). Układać je na natłuszczonej lub wyłożonej papierem blaszce. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, następnie kółka całe smarujemy dżemem truskawkowym lub w innym smaku i nakładamy ciastko- kółeczko z dziurką w środku, stulamy do siebie oba ciastka i posypać cukrem pudrem. Piec w 180 stopniach 15-20 minut.