Kajoza

Kajoza

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 113]

Łódeczki wypełnione twarożkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Idealne na śniadania lub kolacje

Łódeczki wypełnione twarożkiem

Składniki:

Łódeczki wypełnione twarożkiem

 

  • 2 bułki ciemne (np. fitness)
  • Twarożek chudy
  • Kilka łyżeczek jogurtu naturalnego
  • 1 duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 pomidor
  • 4 plastry polędwicy sopockiej (lub innej chudej szynki)
  • Sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Łódeczki wypełnione twarożkiem
Ścieramy cebulę na dużych oczkach, dodajemy ją do twarożku, wlewamy łyżeczki jogurtu, dodajemy rozgniecione ząbki czosnku, doprawiamy. Bułki przekrajamy na pół, wydłubujemy miąższ, napełniamy dziury serkiem, nakrywamy każdą bułkę grubym plastrem pomidora i na koniec kładziemy szynkę.

Tagi:

szynka