Sposób przygotowania:
Łódeczki z węgierkami
Ciasto francuskie rozwinąć i podzielić na 12 prostokątów.
Każdy prostokąt złożyć na połowę,dłuższym bokiem.Zrobić nacięcie, zostawiając około 2 cm od brzegów i około 1cm od góry. Rozłożyć prostokąt.
Śliwki umyć i wyjąć pestki.Na każdy prostokąt położyć trzy połówki śliwki. Dolną część rozcięcia nałożyć na górę, a górna na dół tworząc łódeczkę.
Każde ciastko posmarować roztrzepanym jajkiem. Posypać cukrem i kokosem. Piec przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Każdy prostokąt złożyć na połowę,dłuższym bokiem.Zrobić nacięcie, zostawiając około 2 cm od brzegów i około 1cm od góry. Rozłożyć prostokąt.
Śliwki umyć i wyjąć pestki.Na każdy prostokąt położyć trzy połówki śliwki. Dolną część rozcięcia nałożyć na górę, a górna na dół tworząc łódeczkę.
Każde ciastko posmarować roztrzepanym jajkiem. Posypać cukrem i kokosem. Piec przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
SylaUla
-AGULINA-