edytaha

edytaha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 992]

Książka Kucharska: Cytrusowe sałatki

Lodowa z camembertem i miętą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Połączenie może dziwne, ale mąż zjadł z apetytem :)

Lodowa z camembertem i miętą

Składniki:

Lodowa z camembertem i miętą

 

Sposób przygotowania:

Lodowa z camembertem i miętą
Sałatę lodową opłukałam, osuszyłam, podarłam na nieduże kawałki. Camemberta pokroiłam w niegrube plasterki, a następnie w słupki. Pomarańczę umyłam, sparzyłam wrzątkiem i obrałam ze skóry usuwając od razu białą błonkę. Jedną połówkę oddałam mężowi do zjedzenia, z drugiej powycinałam cząstki miąższu i podzieliłam je na pół. Z tego co zostało wycisnęłam sok i wymieszałam go z jogurtem naturalnym. Plastry ananasa pokroiłam w małe kawałki. Liście mięty opłukałam, otrzepałam z wody i pokroiłam w cieniutkie paseczki. Wszystkie składniki umieściłam w salaterce i delikatnie wymieszałam razem z sosem.

Tagi:

sałata