Ewa

Ewa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

Lody bananowo-kokosowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszny deser na upalne dni- lody na bazie mleczka kokosowego, mocno bananowe lekko dosłodzone fruktozą. Polecam!

Lody bananowo-kokosowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Lody bananowo-kokosowe

 

  • Składniki:
  • 5 dojrzałych dużych bananów
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 puszkamleczka kokosowego (400 g)
  • 2-3 łyżki fruktozy
  • łyżka mleka w proszku

 

Sposób przygotowania:

Lody bananowo-kokosowe
Banany blendujemy z mleczkiem kokosowym połączonym z olejem rzepakowym na gładką masę. Dodajemy mleko w proszku oraz fruktozę do smaku. Całość jeszcze raz dokładnie miksujemy. Przekładamy do maszynki do robienia lodów na godzinny program, następnie schładzamy jeszcze w zamrażalniku. Lody przed podaniem wyjmujemy na ok. 30 minut do lodówki. Smacznego!
Lody bananowo-kokosowe
Etap 1 Lody bananowo-kokosowe- miksowanie bazy na lody
Lody bananowo-kokosowe
Etap 2 Lody bananowo-kokosowe- mrożenie lodów

Tagi:

lody