Sposób przygotowania:
Kakaowe naleśniki z budyniowym krememCIASTO:
Jajka rozbełtać i wymieszać z mlekiem i wodą mineralną. Dodać przesianą przez sitko mąkę, kakao, szczyptę soli i cukier kokosowy. Na końcu dodać olej i wymieszać, aby powstało jednolite ciasto bez grudek. Ciasto odstawić na 20-30 min.
ETAP 2:
Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron.
ETAP 3:
Odlać 3/4 szklanki soku i rozprowadzić w nim proszek budyniowy. Resztę soku zagotować, a następnie dodać rozrobiony budyń. Cały czas mieszać aż budyń zgęstnieje. Wystudzić. Dodać cukier kokosowy oraz serek mascarpone i miksować do uzyskania jednolitego kremu.
ETAP 4:
Naleśniki smarować kremem budyniowym, zawinąć w rulon i posypać cukrem pudrem.