Sposób przygotowania:
Ciasto CHOCAPICCiasto czekoladowo-budyniowe
Proszek budyniowy, cukier, proszek do pieczenia wymieszać w misce, dodać olej ,jajka i wymieszać mikserem.
Ciasto podzielić na dwie części i przełożyć do dwóch tortownic(śr.21cm) wyłożonej papierem do pieczenia, posypać muszelkami
czekoladowymi i piec w temp. 170 stopni ok.20 min do suchego patyczka.
Krem czekoladowy:
Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody, studzimy.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej,studzimy. Kremówkę wraz z cukrem ubijamy na sztywno, dodajemy po łyżce twarogu, czekoladę i cienkim strumieniem żelatynę, dokładnie mieszamy.
Masę wkładamy do lodówki do stężenia.
Przełożenie ciasta:
Gotowym kremem czekoladowym przekładamy ciasto czekoladowe.
Przed podaniem schładzamy kilka godzin.
Justi2401
gosiapiotrek23
monikaT83