Sposób przygotowania:
Lody brzoskwinioweEtap 1
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszysty krem.
Etap 2
Mleko zagotować. Gorące mleko stopniowo wlewać do masy z żółtek i cały czas mieszać. Wszystko przelać z powrotem do garnka. Podgrzewać na małym ogniu ok. 5 minut, cały czas ubijając trzepaczką (nie dopuścić do zagotowania!). Masę ostudzić, mocno schłodzić w lodówce.
Etap 3
Brzoskwinie obrać, pokroić na mniejsze kawałki przy okazji usuwając pestki, zmiksować blenderem.
Etap 4
Śmietanę ubić na sztywno.
Etap 5
Do bitej śmietany dodać masę z żółtkami i mus brzoskwiniowy, dokładnie wymieszać.
Etap 6
Wszystko przelać do maszynki do robienia lodów (wcześniej zamrożonej). Ubijać w maszynce ok. 40 minut.
Etap 7
Masę lodową przełożyć do zamykanego, plastikowego pojemnika i odłożyć do zamrażalnika.
Etap 8
Jak lody uzyskają odpowiednią konsystencję, podzielić je na porcje.