Sposób przygotowania:
Lody grillowane w bananach z chili
Banany obrać ze skórki i lekko je wydrążyć w środku. Można to zrobić za pomocą małego nożyka. Listki mięty drobno posiekać. Banany oprószyć w środku chili i posypać posiekaną miętą, nadziać lodami, lekko docisnąć. Każdy banan zawinąć osobno w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika na minimum 4 godziny. Grill mocno rozgrzać, a ruszt umieścić na najniższym poziomie. Mocno zamrożone banany z lodami wyjąć z zamrażalnika, odwinąć z folii i położyć na rozgrzanym grillu. Grillować bardzo krótko, ok. 2-3 minuty (czas zależy od wielkości bananów). Upieczone banany z lodami delikatnie zdjąć z grilla, ułożyć na talerzykach, polać dowolnym sosem do lodów (ja użyłam sosu o smaku ajerkoniaku) i od razu podawać.