Rysia

Rysia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 80]

Lody Jagodowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Domowe lody. Ciesz się ulubionym smakiem, robionym własnymi rękoma!

Lody Jagodowe

Składniki:

Lody Jagodowe

 

  • 750 ml chudej śmietany
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki wody
  • 3 żółtka
  • 200 g cukru
  • 1 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego
  • 255 g świeżych jagód

Sposób przygotowania:

Lody Jagodowe
W garnku z podwójnym dnem zagotować śmietanę. Mąkę połączyć z wodą i wmieszać do śmietany. Podgrzewać, ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje. Odstawić i ostudzić. Mrozić zgodnie z instrukcją producenta maszynki do lodów. Dodać jagody tuż przed całkowitym zamrożeniem się lodów (5 minut przed zakończeniem mieszania lodów)

Tagi:

lody