kupiska

kupiska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Lody jagodowe.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Lody można zrobić samemu z każdych owoców.

Lody jagodowe.

Składniki:

Lody jagodowe.

 

  • 5 szklanek jagód
  • pół szklanki cukru pudru
  • 100 gram śmietany kremówki
  • 1 szklankę naturalnego jogurtu pełnotłustego
  • skórkę otartą z jednej cytryny

Sposób przygotowania:

Lody jagodowe.
Zmiksować jagody i przetrzeć przez sito go garnka.Dodać pół szklanki cukru pudru. Może być cukier w kryształkach,jednak cukier puder szybciej się rozpuści.Na koniec dodać skórkę otarta z jednej cytryny.Składniki wymieszać i odstawić na 1 godzinę.Po godzinie odstawienia dodać ubitą na sztywno kremówkę i szklankę naturalnego jogurtu pełnotłustego.Wszystko wymieszać i wlać do pudełka po lodach.Odstawić do zamrożenia na około 3 godziny, Po wyjęciu lody nakładamy do pucharków łyżka do lodów. Na wierzchu dekorujemy świeżymi jagodami.

Tagi:

lody