Sposób przygotowania:
Lody jagodowo czekoladoweWykonanie:
Do misy wlewamy schłodzoną śmietanę i miksujemy ją na sztywno, czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i ostudzoną dodajemy do śmietany. Mieszamy łopatką delikatnie do uzyskania kolorku.
Do blendera kielichowego wsypujemy świeże jagody,cukier oraz zimne mleko. Miksujemy jakieś z 5 minut aby efekt końcowy był zadowalający.
Zmiksowane jagody dodajemy do śmietany z czekoladą i delikatnie mieszamy łopatką. Przygotowana masę przekładamy do podłużnego pojemnika o pojemności 2 litry. Wkładamy do zamrażalki i co 30 minut mieszamy by nie powstały nam gródki.
Czynność powtarzamy trzykrotnie i zostawiamy do całkowitego zamrożenia. Podajemy z bitą śmietaną i jagodami lub same na talerzyku :)