Sposób przygotowania:
Kokosowy sernik gotowany z truskawkamiETAP 1:
Przygotować formę o wymiarach 21 x 25 cm układając na dnie warstwą herbatników.
Wiórki kokosowe uprażyć na suchej patelni i zmiksować w rozdrabniaczu (można pominąć). Jajka roztrzepać z mleczkiem kokosowym oraz budyniem.
ETAP 2:
Do garnka włożyć masło i cukry. Podgrzewać na małym ogniu, aż się rozpuści.
ETAP 3:
Dołożyć zmielony twaróg oraz wiórki kokosowe, często mieszając zagotować. Wlać jajka z budyniem i poczekać, aż masa ponownie zabulgocze. Gorący ser wylać i wyrównać. Natychmiast ułożyć warstwę herbatników, lekko wciskając w masę.
Galaretki truskawkowe rozpuścić we wrzącej wodzie. Można ją delikatnie podgrzać jeżeli nie zdąży się rozpuścić, ale nie wolno jej gotować. Umyte i oczyszczone truskawki zmiksować na gładki mus i połączyć z galaretką. Tężące truskawki wylać do formy i odstawić do całkowitego stężenia. Ciasto pokroić na kwadraty i przed podaniem nałożyć na wierzch bezy.
Smacznego
CORAL
Mniam1
Dzięki Elu :)
biedroneczki