olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Lody jogurtowo-bakaliowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

lody, które zawierają śmiesznie mało kalorii, w dodatku są słodkie, można jeść je bez wyrzeczeń :) najlepsze z jogurtem i cukrem wanilinowym

Lody jogurtowo-bakaliowe

Składniki:

Lody jogurtowo-bakaliowe

 

Sposób przygotowania:

Lody jogurtowo-bakaliowe
Do miksera wlewamy jogurt naturalny. Daktyle i śliwki kroimy w niewielkie kawałki, wrzucamy do jogurtu. Rodzynki również wrzucamy do jogurtu. Orzechy obieramy i kroimy w mniejsze kawałki, wrzucamy do miksera. Dodajemy cukier i całość miksujemy na dużych obrotach przez ok. 30 sekund, po czym na mniejszych obrotach przez 20 sekund. Masę przelewamy do miski i wkładamy do zamrażarki na ok. 3 godziny. Wyjmujemy i polewamy jogurtem naturalnym i cukrem wanilinowym lub podajemy bez dodtków :)