Sposób przygotowania:
Lody jogurtowo czekoladowe
Miskę do lodów włożyć do zamrażarki na minimum 12 godzin. Masę lekko rozgrzać w kąpieli wodnej, dolać do niej mleko i dokładnie zmiksować blenderem. Jajka sparzyć, białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą białą masę. Dodać jogurt i wymieszać, następnie wlać mleko z masą krówkową. Chwilę ubijać na najwyższych obrotach. Z Zamrażarki wyjąć miskę, wlać masę lodową, zamknąć pokrywę. Maszynę włączyć na 30 minut. Po tym czasie lody przełożyć do pojemniczka i wstawić do zamrażarki na 40-50 minut, w zależności od tego jak mocno zmrożone lody chcemy uzyskać. Gdy lody będą gotowe napełnić nimi pucharki, polać sosem czekoladowy i posypać wiórkami czekoladowymi.