Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Lody jogurtowo-jagodowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Deser z jagodami, a domowy najsmaczniejszy.

Lody jogurtowo-jagodowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Lody jogurtowo-jagodowe

 

  • 1 szklanka śmietanki 30%
  • 200ml zmiksowanych jagód
  • 3 szklanki jogurtu typu greckiego
  • 1/2 szklanki cukru

Sposób przygotowania:

Lody jogurtowo-jagodowe
Jagody umyć pod bieżącą wodą, najlepiej na sicie. Zmiksować razem z cukrem. Następnie dodać jogurt i dalej miksować na gładką masę. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywną pianę i dodać stopniowo zmiksowane jagody z jogurtem. Gotową mieszankę przełożyć do maszynki do lodów. Jeżeli jej nie posiadamy to do zamrażalnika i co godzinę wyjmować i miksować tak żeby nie było kawałków lodów. Gotowe lody przełożyć do pucharków. Dołożyć świeże jagody, bitą śmietanę. Smacznego!
Lody jogurtowo-jagodowe
Umyte jagody zmiksować z cukrem na gładki mus.
Lody jogurtowo-jagodowe
Do zmiksowanych jagód dodajemy jogurt i ponownie miksujemy.
Lody jogurtowo-jagodowe
Do ubitej śmietanki dodajemy jagody i dokładnie mieszamy.

Tagi:

lody