Sposób przygotowania:
Lody marchewkowe z posypką
Upieczoną marchewkę wkładamy do wysokiego pojemnika, dodajemy cukier i mieszamy, wlewamy śmietanę i blendujemy. Dosypujemy cukier waniliowy i mieszamy. Do mascarpone dodajemy partiami mus dyniowy i marchewkowy. Przygotowaną masę wkładamy do pojemnika i wstawiamy do zamrażarki. Co 30 minut wyjmujemy i miksujemy ale najmniej 4 razy. Gdy miksujemy 3 raz dokładamy 1/2 upieczonego i pokruszonego ciasta francuskiego, mieszamy.
Lody mrożony najlepiej całą noc. Przed podaniem wyjmujemy 15 minut wcześniej z zamrażarki. Lody dekorujemy miętą i resztą pokruszonego ciasta.
Lody mrożony najlepiej całą noc. Przed podaniem wyjmujemy 15 minut wcześniej z zamrażarki. Lody dekorujemy miętą i resztą pokruszonego ciasta.