Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Lody z czerwonej porzeczki na jogurcie naturalnym

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne domowe lody na jogurcie naturalnym. Lekko kwaśne, więc idealnie sprawdzą się na upalne dni. Idealnie orzeźwiają. Polecam.

Lody z czerwonej porzeczki na jogurcie naturalnym

Składniki:

Lody z czerwonej porzeczki na jogurcie naturalnym

Składniki:

  • 40 dag jogurtu naturalnego typu greckiego
  • 40 dag porzeczki czerwonej ( świeżej )
  • cukier puder do smaku

Sposób przygotowania:

Lody z czerwonej porzeczki na jogurcie naturalnym

Wykonanie owoców:

Lody z czerwonej porzeczki na jogurcie naturalnym
Owoce myjemy i blendujemy blenderem na gładki mus.

Porzeczki oczyszczamy, płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie blenderem ręcznym miksujemy na gładki mus.

Mieszanie:

Lody z czerwonej porzeczki na jogurcie naturalnym
Do musu owocowego dajemy jogurt naturalny.

Do musu z owoców dodajemy jogurt naturalny.

Mieszanie:

Lody z czerwonej porzeczki na jogurcie naturalnym
Dodajemy cukier puder i dokładnie mieszamy.

Mieszamy dodając cukier puder do smaku.

Nakładanie do foremek i mrożenie:

Lody z czerwonej porzeczki na jogurcie naturalnym
Gotową masę na lody przekładamy do pojemniczków i mrozimy.

Masę lodową przekładamy do pojemniczków do mrożenia lodów. Wyszło mi 8 sztuk.
Lody wkładamy do zamrażalnika i mrozimy, aż będą miały odpowiednią konsystencję.

Rady:
Z przepisu wyszło i 8 sztuk lodów, ale ich ilość będzie zależała od wielkości pojemniczków.
Najlepiej użyć jogurtu naturalnego typu greckiego.
Cukier puder używamy według uznania.