Sposób przygotowania:
Lody z czerwonej porzeczki na jogurcie naturalnymWykonanie owoców:
Porzeczki oczyszczamy, płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie blenderem ręcznym miksujemy na gładki mus.
Mieszanie:
Do musu z owoców dodajemy jogurt naturalny.
Mieszanie:
Mieszamy dodając cukier puder do smaku.
Nakładanie do foremek i mrożenie:
Masę lodową przekładamy do pojemniczków do mrożenia lodów. Wyszło mi 8 sztuk.
Lody wkładamy do zamrażalnika i mrozimy, aż będą miały odpowiednią konsystencję.
Rady:
Z przepisu wyszło i 8 sztuk lodów, ale ich ilość będzie zależała od wielkości pojemniczków.
Najlepiej użyć jogurtu naturalnego typu greckiego.
Cukier puder używamy według uznania.
SylaUla
Babeczka35
Dziękuję :)
gusia1000
Babeczka35
Polecam :)