Sposób przygotowania:
Lody mleczno-różnane
Mleko schładzamy w lodówce przez dobę. Wyjmujemy i ubijamy na najwyższych obrotach do uzyskania dość sztywnej pianki. Wkładamy do zamrażarki na ok godzinę. Po tym czasie wyjmujemy i znów miksujemy, odkładamy do zamrażarki na ok godzinę. Znów wyjmujemy nasze lody miksujemy i odstawiamy na miejsce na 30 min. Po tym czasie wyjmujemy lody miksujemy i dodajemy do smaku nasz syrop różany z płatkami. Przekładamy do docelowego pojemnika i zostawiamy w zamrażarce najlepiej na całą noc. Z tej ilości mleka wyszło mi litr lodów. Lody naprawdę są miękkie i nie zmrożone na kamień. Od razu po wyjęciu można je nakładać łyżką do lodów. Gorąco polecam.
zbysiowa
ewrylka
Wysłałam Ci Kochana całą porcję na maila;)