ewrylka

ewrylka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 74]

Lody mleczno-różnane

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Są idealne, miękkie po wyjęciu z zamrażarki, w smaku czysta ambrozja.

Lody mleczno-różnane Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Lody mleczno-różnane

 

  • 500 ml mleko skondensowane nie słodzone
  • syrop różany z płatków róży z całymi płatkami

Sposób przygotowania:

Lody mleczno-różnane
Mleko schładzamy w lodówce przez dobę. Wyjmujemy i ubijamy na najwyższych obrotach do uzyskania dość sztywnej pianki. Wkładamy do zamrażarki na ok godzinę. Po tym czasie wyjmujemy i znów miksujemy, odkładamy do zamrażarki na ok godzinę. Znów wyjmujemy nasze lody miksujemy i odstawiamy na miejsce na 30 min. Po tym czasie wyjmujemy lody miksujemy i dodajemy do smaku nasz syrop różany z płatkami. Przekładamy do docelowego pojemnika i zostawiamy w zamrażarce najlepiej na całą noc. Z tej ilości mleka wyszło mi litr lodów. Lody naprawdę są miękkie i nie zmrożone na kamień. Od razu po wyjęciu można je nakładać łyżką do lodów. Gorąco polecam.
Lody mleczno-różnane
Etap 1

Tagi:

lody