olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Lody Verdi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

rozplywajace sie w ustach czekoladowo-pomaranczowe lody

Lody Verdi

Składniki:

Lody Verdi

 

  • 600g lodow czekoladowych
  • 500g kremu pomaranczowego
  • 1/2 szkl smietanki kremowej
  • 1,5 lyzki cukru pudru do smietanki

Sposób przygotowania:

Lody Verdi
Forme wylozyc lodami czekoladowymi, dopeø\lnic kremem pomaranczowym, zamknac szczelnie i wlozyc do zamrazalnika, po czym je zamrozic. Nastepnie zanurzyc forme na kilka sekund w goracej wodzie, wyjac lody na okragly polmisek i udekorowac bita smietaa i cukrem.

Tagi:

lody