Sposób przygotowania:
Lody z białą czekoladą
Do garnka przelewamy mleko i dodajemy połamaną na mniejsze kawałki czekoladę. Stawiamy na gazie i podgrzewamy na małym ogniu, cały czas mieszamy. Podgrzewamy do momentu, aż czekolada się rozpuści.
Garnek wstawiamy do zimnej wody i studzimy.
W międzyczasie schłodzoną śmietankę przelewamy do miski i ubijamy na sztywno. Do ubitej śmietanki dodajemy po 1 łyżce roztopionej czekolady i mieszamy. Gotową masę przekładamy do pojemnika i wstawiamy do zamrażarki. Mrozimy najlepiej całą noc.
Pojemnik z lodami wyjmujemy około 30 minut przed podaniem.
Garnek wstawiamy do zimnej wody i studzimy.
W międzyczasie schłodzoną śmietankę przelewamy do miski i ubijamy na sztywno. Do ubitej śmietanki dodajemy po 1 łyżce roztopionej czekolady i mieszamy. Gotową masę przekładamy do pojemnika i wstawiamy do zamrażarki. Mrozimy najlepiej całą noc.
Pojemnik z lodami wyjmujemy około 30 minut przed podaniem.