Sposób przygotowania:
Kukurydziane drożdżówki z budyniem i brzoskwiniąCiasto:
Mąki, drożdże oraz cukier wymieszać razem.
Wbić jajko, wlać masło oraz mleko.
Wyrobić gładkie ciasto.
Odstawić w ciepłe miejsce na goz. do wyrośnięcia.
ETAP 2:
Budyń: Proszek budyniowy przygotować wg. przepisu na opakowaniu.
Wsypać cukier oraz dodać masło , wbić żółtko, energicznie mieszać do zgęstnięcia budyniu.
ETAP 3:
Ciasto ponownie wyrobić, z kawałków ciasta formować małe kulki, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Każdą bułeczkę zmiażdżyć dłonią.
Odstawić na kolejne 30 min do wyrośnięcia.
ETAP 4:
Brzoskwinie obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę.
Na środku każdej drożdżówki zrobić wgłębienie np. dnem kieliszka.
Wgłębienie wypełnić budyniem oraz kawałkami brzoskwiń.
Piec ok 35 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
mocsłodkości
Martyna12
Zgadzam się :)
Domowe najlepsze.
Dziękuję :)