Sposób przygotowania:
Lody z czekolady
Kakao wymieszać z dwiema łyżkami wody. Dodać kawę,
cukier i 1 szklankę wody. Podgrzewać mieszaninę 6 minut,
następnie odstawić, wlać drugą szklankę wody i dodać
kostki lodu. Mieszać, aż lód się roztopi. Przełożyć do
metalowej miski i zamrażać około 1,5 godziny, aż na
wierzchu utworzy się warstewka lodu grubości 2 cm.
Mikserem lub trzepaczką ubić masę na gładki krem.
Wstawić do zamrażalnikia na 1,5 godziny. Śmietanę ubić
z cukrem pudrem. Przed podaniem lody zamieszać i
włożyć do pucharków, polać likierem, ozdobić bitą
smietaną i owocami.
cukier i 1 szklankę wody. Podgrzewać mieszaninę 6 minut,
następnie odstawić, wlać drugą szklankę wody i dodać
kostki lodu. Mieszać, aż lód się roztopi. Przełożyć do
metalowej miski i zamrażać około 1,5 godziny, aż na
wierzchu utworzy się warstewka lodu grubości 2 cm.
Mikserem lub trzepaczką ubić masę na gładki krem.
Wstawić do zamrażalnikia na 1,5 godziny. Śmietanę ubić
z cukrem pudrem. Przed podaniem lody zamieszać i
włożyć do pucharków, polać likierem, ozdobić bitą
smietaną i owocami.