Sposób przygotowania:
Lody z gorgonzolą i oliwą extra vergine
Cukier oraz śmietanę mieszamy i przelewamy do sorbetiery. Dodajemy oliwę. Powstałą masę mieszamy z gorgonzolą w stalowym lub szklanym pojemniku. Wkładamy do zamrażalnika i zostawiamy na przynajmniej 30 minut.
Po tym czasie wyjmujemy, mieszamy i wkładamy jeszcze raz na następne pół godziny. Proces ten powtarzamy kilka razy.
Kiedy lody będą odpowiednio zmrożone przekładamy je do małych miseczek. Tuż przed podaniem posypujemy pokrojonymi drobno pistacjami, dodajemy łyżeczkę miodu. Do deseru możemy również dodać świeże truskawki.
Więcej przepisów na www.akademiakulinarnawhirlpool.pl
Po tym czasie wyjmujemy, mieszamy i wkładamy jeszcze raz na następne pół godziny. Proces ten powtarzamy kilka razy.
Kiedy lody będą odpowiednio zmrożone przekładamy je do małych miseczek. Tuż przed podaniem posypujemy pokrojonymi drobno pistacjami, dodajemy łyżeczkę miodu. Do deseru możemy również dodać świeże truskawki.
Więcej przepisów na www.akademiakulinarnawhirlpool.pl