Sposób przygotowania:
Zimny przysmak rabarbarowy
Z łodygi rabarbaru odkrajamy liść oraz końcówkę, myjemy dokładnie pod bieżąca wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem. Łodygi kroimy w plastry półcentymetrowe, wrzucamy do foliowej torebki i wkładamy do zamrażarki.
Banany obieramy, kroimy w kawałki, mrozimy. Truskawki myjemy, osuszamy, pozbawiamy szypułek, kroimy w kawałki, mrozimy. Kiedy najdzie nas ochota na lody, wyjmujemy z zamrażarki część rabarbaru, część truskawek i banana.
Owoce zostawiamy na 15 min by były zamrożone, ale nie na kamień. Owoce przekładamy do wysokiego naczynia i za pomocą blendera ręcznego miksujemy na lody.
Podajemy w wafelkach.
Banany obieramy, kroimy w kawałki, mrozimy. Truskawki myjemy, osuszamy, pozbawiamy szypułek, kroimy w kawałki, mrozimy. Kiedy najdzie nas ochota na lody, wyjmujemy z zamrażarki część rabarbaru, część truskawek i banana.
Owoce zostawiamy na 15 min by były zamrożone, ale nie na kamień. Owoce przekładamy do wysokiego naczynia i za pomocą blendera ręcznego miksujemy na lody.
Podajemy w wafelkach.