lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Lody z malinami i migdałami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Lody z malinami i migdałami

Lody z malinami i migdałami

Składniki:

Lody z malinami i migdałami

 

  • 10 dag cukru
  • 2 garście migdałów
  • 1/2 szklanki malin
  • 1/2 szkl cukru
  • cukier waniliowy
  • 250 ml kremówki

Sposób przygotowania:

Lody z malinami i migdałami
Cukier karmelizuj na patelni,dodaj uprażone migdały,masę ostudź,posiekaj bardzo drobno gdy zgęstnieje.Żółtka utrzyj z 1/2 szklanki cukru i cukrem waniliowym.Dodaj ubitą kremówkę oraz pianę z białek,posiekaną masę migdałową i umyte świeże maliny.Masę wymieszaj i wlej nią do płaskiego pojemnika.Zamrażaj przez 4 godz.Po tym czasie lody podawaj.

Tagi:

lody