Anetka123

Anetka123

Starszy Kucharz
[Przepisów: 18]

Łom/blok czekoladowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczny łom. Można dodać orzechy włoskie lub laskowe które rozdrabniamy na mniejsze kawałki. Jak orzechy włoskie nie są suszone to trzeba obrać ze skórki.

Łom/blok czekoladowy

Składniki:

Łom/blok czekoladowy

Masę

  • 1 kostka margaryny,
  • 1 szklanka cukru,
  • 3, 5 łyzki kakało ,
  • cukier waniliowy,
  • 1/2 szklanka mleka,
  • 3 paczki herbatników,
  • 1 paczka mleka granulowanego

Sposób przygotowania:

Łom/blok czekoladowy

Przygotowanie masy

Do średniego naczynia dać margarynę, cukier, kakao, cukier waniliowy, mleko to wszystko zagotować na gazie.

Jak się zagotuje to ściągnąć z gazu i dodać mleko w proszku i pokruszone herbatniki i to wszystko wymieszać z masą.

Do formy takiej jak do chleba włożyć folie aluminiową.Gotowy blok wlać do formy, zostawić do ostygnięcia, następnie włożyć do lodówki i zostawić na całą noc.