Sposób przygotowania:
Domowy blok czekoladowy
Masło, wodę, cukier, cukier wanilinowy i kakao rozpuścić na wolnym ogniu, ostudzić. Wąską blaszkę-keksówkę wyłożyć waflami tortowymi.
Do ostudzonej masy wsypać mleko w proszku, dodać bakalie, pokrojone herbatniki i kosteczki galaretki. Wymieszać i natychmiast włożyć do blaszki, bo masa szybko gęstnieje.
Wyrównać, przykryć warstwą wafla i wstawić do lodówki.
Schłodzony blok kroić na plastry grubości 1 cm. Smacznego!
Do ostudzonej masy wsypać mleko w proszku, dodać bakalie, pokrojone herbatniki i kosteczki galaretki. Wymieszać i natychmiast włożyć do blaszki, bo masa szybko gęstnieje.
Wyrównać, przykryć warstwą wafla i wstawić do lodówki.
Schłodzony blok kroić na plastry grubości 1 cm. Smacznego!