Sposób przygotowania:
Wielkanocny blok czekoladowy
1. Najpierw wodę, margarynę, kakao i cukier przełożyć do garnka. Gotować aż składniki się połączą. Masa powinna być jednolita. Od połączenia składników gotować dodatkowo jeszcze przez 10 minut.
2. Następnie masę studzić przy tym często mieszając.
3. Do jeszcze ciepłej masy wsypać mleko w proszku i energicznie mieszać. Dodać cukierki.
4. Z kolei do aluminiowej foremki przełożyć masę.
5. Blok włożyć do lodówki na kilka godzin do zastygnięcia.
6. Po upływie kilku godzin blok jest gotowy.
7. Smacznego!
2. Następnie masę studzić przy tym często mieszając.
3. Do jeszcze ciepłej masy wsypać mleko w proszku i energicznie mieszać. Dodać cukierki.
4. Z kolei do aluminiowej foremki przełożyć masę.
5. Blok włożyć do lodówki na kilka godzin do zastygnięcia.
6. Po upływie kilku godzin blok jest gotowy.
7. Smacznego!
SylaUla
Elisa
Dziękuję :)