Sposób przygotowania:
Blok czekoladowy z cukierkami i herbatnikami
1. Wodę, margarynę, kakao i cukier przekładamy do garnka. Następnie gotujemy aż składniki się połączą. Masa powinna być jednolita. Studzimy często mieszając.
2. Do jeszcze ciepłej masy wsypujemy mleko w proszku i energicznie mieszamy.
3. Foremkę o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm wykładamy papierem do pieczenia, następnie wykładamy część masy czekoladowej, następnie warstwę herbatników i tak postępujemy do wykończenia składników, na koniec układamy cukierki, lekko wciskając je do masy.
4. Tak wykonany blok wkładamy do lodówki do zastygnięcia na kilka godzin. Po tym czasie kroimy w plastry i podajemy. Smacznego życzę.
2. Do jeszcze ciepłej masy wsypujemy mleko w proszku i energicznie mieszamy.
3. Foremkę o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm wykładamy papierem do pieczenia, następnie wykładamy część masy czekoladowej, następnie warstwę herbatników i tak postępujemy do wykończenia składników, na koniec układamy cukierki, lekko wciskając je do masy.
4. Tak wykonany blok wkładamy do lodówki do zastygnięcia na kilka godzin. Po tym czasie kroimy w plastry i podajemy. Smacznego życzę.
SylaUla
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)
mati bera
Babeczka35
Dziękuję :)
gusia1000
Babeczka35
Dziękuję.