Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Blok czekoladowy z cukierkami i herbatnikami

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Taki blok można przygotować bardzo szybko plus czas oczekiwania. Idealny na słodki deser jak i przyjęcie dla dzieci. Bardzo polecam.

Blok czekoladowy z cukierkami i herbatnikami

Składniki:

Blok czekoladowy z cukierkami i herbatnikami

Składniki:

  • 40 dag mleka w proszku
  • 250 ml zimnej wody
  • 250 ml cukru
  • 4 łyżki ciemnego kakao
  • 25 dag margaryny ,,Kasi``
  • 10 dag herbatników
  • 20 dag kolorowych cukierków drażetek

Sposób przygotowania:

Blok czekoladowy z cukierkami i herbatnikami
1. Wodę, margarynę, kakao i cukier przekładamy do garnka. Następnie gotujemy aż składniki się połączą. Masa powinna być jednolita. Studzimy często mieszając.

2. Do jeszcze ciepłej masy wsypujemy mleko w proszku i energicznie mieszamy.

3. Foremkę o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm wykładamy papierem do pieczenia, następnie wykładamy część masy czekoladowej, następnie warstwę herbatników i tak postępujemy do wykończenia składników, na koniec układamy cukierki, lekko wciskając je do masy.

4. Tak wykonany blok wkładamy do lodówki do zastygnięcia na kilka godzin. Po tym czasie kroimy w plastry i podajemy. Smacznego życzę.