glogowscy.nl

glogowscy.nl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Łopatka z kluskami i surówką z papryki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny pomysł na obiad::)

Łopatka z kluskami i surówką z papryki

Składniki:

Łopatka z kluskami i surówką z papryki

 

Sposób przygotowania:

Łopatka z kluskami i surówką z papryki
Łopatkę marynujemy w oleju z czosnkiem, papryką czerwoną, oregano, bazylią, majerankiem, liściem laurowym i zielem angielskim. Mięso nakłuwamy widelcem i zostawiamy na godzinę. (W tym czasie robimy kluski śląskie-patrz przepis na kluski w naszym profilu).

Surówka:
Czerwoną paprykę, cebulę czerwoną i białą kroimy w kostkę, sałatę rozrywamy na kawałki. Do miseczki dajemy 2 łyżki majonezu, 2 łyżki ketchupu, majeranek, oregano, bazylię, 1 łyżeczkę słodkiej papryki i kilka kropel soku z cytryny. Całość mieszamy i dodajemy do surówki.

Zamarynowaną łopatkę smażymy na wolnym ogniu.