agf

agf

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

Książka Kucharska: Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Los zupos Mexikanos

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna zupa rozgrzewająca i syta o niezapomnianym smaku - ostra, ale łagodzona słodkością kukurydzy i fasoli.

Los zupos Mexikanos

Składniki:

Los zupos Mexikanos

 

  • mięso mielone z indyka
  • vegeta lub inna przyprawa
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • puszka kukurydzy konserwowej
  • puszka groszku konserwowego
  • puszka czerwonej fasoli
  • 1 słoik Łowicz sos meksykański

Sposób przygotowania:

Los zupos Mexikanos
Mięso wraz ze startymi na tarce na grubych oczkach marchewkami, pietruszką i selerem gotujemy w garnku w małej ilości wody, lekko doprawiamy vegetą. Gdy mięso się ugotuje dorzucamy kukurydzę, groszek, fasolę (fasolę z zalewą). Gotujemy około 15-20 minut co jakiś czas mieszając. Sos meksykański wlewamy do garnka i gotujemy jeszcze przez jakieś 15 minut. Podawać z gorącymi grzaneczkami posmarowanymi masłem.