Ania Kaczorek

Ania Kaczorek

Kucharz
[Przepisów: 20]

Łosoś gotowany w wodzie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rybę można również ugotować na parze.

Łosoś gotowany w wodzie

Składniki:

Łosoś gotowany w wodzie

 

  • łosoś – 4 dzwonka – 80 dag
  • olej rzepakowy – 1 łyżka
  • marchew – 20 dag
  • pietruszka – 10 dag
  • seler – 10 dag
  • ocet – 1 łyżka
  • natka pietruszki – 2 łyżki
  • pieprz – 3 ziarenka
  • sól – 0,25 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Łosoś gotowany w wodzie
Porcja dla 4 osób

Na jedną porcję:

- Energia: 408 kcal

- Tłuszcze ogółem: 27 g

- Cholesterol: 126 mg



Rybę oczyść i umyj. Marchew, pietruszkę i seler obierz. Warzywa zalej wodą, dodaj pieprz i ugotuj wywar. Do wywaru włóż rybę. Gotuj przez około 20 minut. Pod koniec gotowania dodaj ocet. Ugotowaną rybę posyp posiekaną natką pietruszki i skrop delikatnie olejem.