KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Łosoś marynowany z czarnymi oliwkami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Łosoś podkreślający swój smak i swoje znaczenie w kuchni.

Łosoś marynowany z czarnymi oliwkami.

Składniki:

Łosoś marynowany z czarnymi oliwkami.

 

  • 300 gram świeżego surowego łososia,
  • pęczek koperku,
  • pieprz,
  • oliwa,
  • 3 sztuki czarnych oliwek,
  • 2 łyżki soku z cytryny,
  • 1/4 kieliszka wódki wyborowej,
  • połowa szalotki,
  • rukola do dekoracji,
  • sos sojowy do smaku,
  • papryka grillowana bez skórki,

 

 

Sposób przygotowania:

Łosoś marynowany z czarnymi oliwkami.
Świeżego łososia kroimy na cienkie plasterki, następnie układamy na płaskim talerzu, posypujemy pieprzem, skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny, posypujemy drobno posiekaną natką z pietruszki, skrapiamy z wódki i wszystko ląduje do lodówki na 8-12 godzin. Po tym czasie talerz dekorujemy rukolą i płatkami szalotki, wykładamy łososia, czarne oliwki, czerwoną papryczkę i wszystko skrapiamy oliwą oraz sosem sojowym. SMACZNEGO

Tagi:

sosy beza bezy