Igraszki Losu

Igraszki Losu

Złoty Ekspert
[Przepisów: 836]

Łosoś na granacie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Najpierw łosoś chodził mi po głowie już kilka dni, a potem napatoczył się granat i … I wyszła mieszanka lekko wybuchowa :)

Łosoś na granacie

Składniki:

Łosoś na granacie

 

  • 2 kawałki filetu z łososia po 200 gramów każdy
  • Opakowanie roszponki
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • 1 owoc granatu
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Łosoś na granacie
Łososia lekko solimy i pieprzymy , grillujemy lub smażymy z dwóch stron po 3-5 minut. Na talerzach rozkładamy roszponkę, pomidory pokrojone w grubą kostkę (obrane ze skórki i pozbawione gniazd nasiennych) i cebulę pokrojoną w półplasterki. Sałatę posypujemy pestkami granata. Usmażonego łososia kładziemy na sałacie, całość skrapiamy dressingiem ( łączymy ocet i oliwę ). Podajemy od razu 