Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Łosoś pieczony w foli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Łosoś pieczony w foli aluminiowej.

Łosoś pieczony w foli Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Łosoś pieczony w foli

 

Sposób przygotowania:

Łosoś pieczony w foli
Łososia umyć i osuszyć, a następnie skropić z obu stron sokiem z cytryny i odstawić na 30 minut do lodówki. Następnie oprószyć je solą oraz pieprzem. Rybę układać na foli aluminiowej, a na każdy kawałek dać po łyżeczce wiórek masła i szczelnie zawinąć folię. Piec w piekarniku nagrzanym na 180 stopni przez ok.35 minut. Podawać ze świeżą sałatką, dodatkowo można posypać natką pietruszki.
Łosoś pieczony w foli
Dzwonka łososia ułożyc na foli aluminiowej i dać masło.
Łosoś pieczony w foli
Dzwonka łososia skropić sokiem z cytryny i oprószyc solą oraz pieprzem.