Sposób przygotowania:
Łosoś pod cytrynowym crumble
Łososia myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym i oprószamy sola i pieprzem. Masło rozpuszczamy, odstawiamy do przestygnięcia. W miseczce łączymy ze sobą okruchy z bułki, skórkę otartą z cytryny, parmezan i tymianek.
Wlewamy rozpuszczone masło mieszamy. Łososia układamy na papierze do pieczenia (każdy kawałek osobno).
Na każdy kawałek łososia nakładamy porcję cytrynowej kruszonki i każdy kawałek zawijamy.
Łososia wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 10 minut.
Następnie papier odkrywamy, zwiększamy temperaturę do 200 stopni (jeśli mamy w piekarniku funkcję grillowania od góry włączamy ją ) i pieczemy łososia jeszcze 5- 8 minut.
Łososia serwujemy z ryżem i ulubioną surówką lub bagietką, smacznego :D
Wlewamy rozpuszczone masło mieszamy. Łososia układamy na papierze do pieczenia (każdy kawałek osobno).
Na każdy kawałek łososia nakładamy porcję cytrynowej kruszonki i każdy kawałek zawijamy.
Łososia wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 10 minut.
Następnie papier odkrywamy, zwiększamy temperaturę do 200 stopni (jeśli mamy w piekarniku funkcję grillowania od góry włączamy ją ) i pieczemy łososia jeszcze 5- 8 minut.
Łososia serwujemy z ryżem i ulubioną surówką lub bagietką, smacznego :D