Sposób przygotowania:
Łosoś pod kokosową kruszonką
Łososia myjemy, osuszamy, oprószamy solą i pieprzem. Masło rozpuszczamy, odstawiamy do przestygnięcia. Czosnek i imbir kroimy najpierw w plasterki a następnie w cieniutkie paseczki. Kolendrę i chilli drobno mieszamy siekamy.
W miseczce łączymy ze sobą wiórki kokosowe, posiekany czosnek, imbir, chilli i kolendrę. Dolewamy masło i mieszamy.
Łososia układamy na papierze do pieczenia (każdy kawałek ryby na osobnym kawałku ), pokrywamy wierzch łososia porcją kruszonki i zawijamy papier. Tak przygotowanego łososia wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 10 minut.
Następnie papier odkrywamy, podwyższamy temperaturę do 200 stopni i pieczemy łososia jeszcze 5 minut.
Upieczonego łososia serwujemy z ryżem, smacznego ; )
W miseczce łączymy ze sobą wiórki kokosowe, posiekany czosnek, imbir, chilli i kolendrę. Dolewamy masło i mieszamy.
Łososia układamy na papierze do pieczenia (każdy kawałek ryby na osobnym kawałku ), pokrywamy wierzch łososia porcją kruszonki i zawijamy papier. Tak przygotowanego łososia wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 10 minut.
Następnie papier odkrywamy, podwyższamy temperaturę do 200 stopni i pieczemy łososia jeszcze 5 minut.
Upieczonego łososia serwujemy z ryżem, smacznego ; )