Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1368]

Łosoś pod pierzynką porowo-serową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Filet z łososia pod pierzynką z podsmażonego pora oraz seta żółtego, zapieczony w piekarniku. Polecam na szybki i smaczny obiad.

Łosoś pod pierzynką porowo-serową

Składniki:

Łosoś pod pierzynką porowo-serową

 

  • 2 kawałki łososia - każdy po ok. 200 g
  • mały por
  • mała garść startego sera żółtego
  • sól
  • przyprawa do ryb
  • olej

Sposób przygotowania:

Łosoś pod pierzynką porowo-serową

ETAP 1:

Łosoś pod pierzynką porowo-serową
Pora myjemy, a następnie kroimy w półplasterki

Umytego pora kroimy w półplasterki.

ETAP 2:

Łosoś pod pierzynką porowo-serową
kroimy pora i smażymy na rozgrzanym oleju

Pokrojonego pora smażymy na rozgrzanym oleju.

ETAP 3:

Łosoś pod pierzynką porowo-serową
Rybę przyprawiamy z obu stron solą i przyprawą do ryb

Łososia pozbawiamy skórki i ości. Rybę przyprawiamy z obu stron solą i przyprawą do ryb.

ETAP 4:

Łosoś pod pierzynką porowo-serową
Łososia układamy w naczyniu żaroodpornym, na rybie układamy pora i serer

Łososia przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Na porcjach ryby układamy pora i starty ser.

Pieczemy 20-25 minut w 200 st. C.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.


Tagi:

ryba danie