Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Łosoś pod pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Łosoś pod pierzynką to usmażona rybka zapiekana w piekarniku z suszonymi pomidorami i mozzarella. Pycha !

Łosoś pod pierzynką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łosoś pod pierzynką

 

Sposób przygotowania:

Łosoś pod pierzynką
Łososia pokroić na nieduże prostokąty , oprószyć solą i pieprzem i smażyć na maśle z każdej strony chwilę.

Usmażoną rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego. Pomidory suszone pokroić w paseczki i ułożyć na kawałkach ryby, pomidory przykryć plasterkami mozzarelli.

Całość zapiec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni aż ser się roztopi.
Łosoś pod pierzynką
Łososia pokroić na nieduże prostokąty , na patelni rozgrzać masło
Łosoś pod pierzynką
Rybę oprószyć solą i pieprzem i smażyć na maśle z każdej strony chwilę.
Łosoś pod pierzynką
Pomidory suszone pokroić w paseczki i ułożyć na kawałkach ryby
Łosoś pod pierzynką
Pomidory przykryć plasterkami mozzarelli. Całość zapiec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni aż ser się roztopi.

Tagi:

dania ryby