frank55

frank55

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 55]

Kaszotto z warzywami i jarmużem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kaszę gryczaną można wykorzystać także do kaszotto z warzywami po mojemu. Eksperymentowałem i wyszło bardzo dobre danie.

Kaszotto z warzywami i jarmużem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Kaszotto z warzywami i jarmużem

 

Sposób przygotowania:

Kaszotto z warzywami i jarmużem
Pora pokroić i podsmażyć na maśle lub innym tłuszczu. Kaszę gryczaną ugotować w wodzie z solą do miękkości. Jarmuż listki zblanszować i oderwać z łodyg twardych, pokroić na małe kawałki.

Do smażonego pora doda pokrojoną cukinię, pomidory, fasolę szparagową zieloną lub żółtą.

Dusić całość do miękkości i przyprawić ziołami, pieprzem i solą do smaku.
Kaszotto z warzywami i jarmużem
Pora opłukać i pokroić w krążki ,podsmazyć na masełku
Kaszotto z warzywami i jarmużem
Kaszę gryczaną ugotować w wodzie z dodatkiem soli
Kaszotto z warzywami i jarmużem
Jarmuż z blanszować i pokroić drobno odrywaćją grubsze łodygi
Kaszotto z warzywami i jarmużem
do pora dodać reszte pokrjonych warzyw,pomidory i duszić do miękkiości
Kaszotto z warzywami i jarmużem
Całosć dusić do miękkości,przyprawić ziołami i pieprzem ,