Sposób przygotowania:
Łosoś pod warzywną pierzynkąETAP 1:
Marchewkę i pietruszkę obieramy i ścieramy na dużych oczkach.
ETAP 2:
Na rozgrzaną patelnie dodajemy łyżkę oliwy i łyżkę masła, które w ten sposób na pewno się nie przypali. Za to nada potrawie wyjątkowy smak. Na patelnię dodajemy marchewkę i pietruszkę. Smażymy. Doprawiamy solą i pieprzem.
ETAP 3:
Robimy marynatę do łososia mieszając oliwę ze świeżym tymiankiem, solą i pieprzem i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Można dodać inne ulubione przyprawy. Wystarczy że łosoś zamarynuje się przez chwilę. Można go również zostawić w takiej marynacie nawet na kilka godzin.
ETAP 4:
Łososia przykrywamy podsmażonymi warzywami. Na wierzch rozłamujemy cheedar. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na około 20 minut.