Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Pieczony łosoś a'la caprese

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pieczony łosoś a'la caprese, z pomidorami, serem mozzarella i bazylią to pomysł na szybki i zdrowy obiad.

Pieczony łosoś a'la caprese

Składniki:

Pieczony łosoś a'la caprese

 

Sposób przygotowania:

Pieczony łosoś a'la caprese

ETAP 1:

Pieczony łosoś a'la caprese
Rybę układamy w naczyniu do pieczenia, kładziemy na niej pomidory

Łososia pozbawiamy skórki, rybę dzielimy na porcje, przyprawiamy solą i pieprzem.

Łososia przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.

Pomidora myjemy, plasterki kroimy w półplasterki, układamy je na łososiu.

ETAP 2:

Pieczony łosoś a'la caprese
Na pomidorach układamy plasterki sera mozzarella

Na pomidorach układamy plasterki mozzarelli.
Łososia pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 220 st. C przez 20 minut. Po upieczeniu na łososiu układamy umyte i osuszone listki bazylii.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.


Tagi:

danie ryba