Sposób przygotowania:
Pieczony łosoś z porem
Pora kroimy w talarki. Czosnek kroimy w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy czosnek i pora, pora solimy i oprószamy pieprzem.
Łososia oczyszczamy, przyprawiamy przyprawą do ryb, skrapiamy sokiem z cytryny.
Na folii aluminiowej układamy łososia, wykładamy na niego pora, zawijamy folię. Wkładamy do piekarnika na 25 minut (pieczemy w 200 st.C).
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy czosnek i pora, pora solimy i oprószamy pieprzem.
Łososia oczyszczamy, przyprawiamy przyprawą do ryb, skrapiamy sokiem z cytryny.
Na folii aluminiowej układamy łososia, wykładamy na niego pora, zawijamy folię. Wkładamy do piekarnika na 25 minut (pieczemy w 200 st.C).
Podajemy z ulubionymi dodatkami.