WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 846]

Łosoś w sosie śmietanowo - porowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Delikatny filet z łososia duszony z porem i słodką śmietanką. Pyszny dodatek podawany do makaronu i ryżu.

Łosoś w sosie śmietanowo - porowym

Składniki:

Łosoś w sosie śmietanowo - porowym

 

Sposób przygotowania:

Łosoś w sosie śmietanowo - porowym

Łosoś

Łosoś w sosie śmietanowo - porowym
Łososia dusimy z porem i przyprawami na miękko.

Łososia czyścimy i kroimy na spore kawałki.Doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym. Odstawiamy na kilka minut. Pora kroimy w drobne plasterki.

Na głębokiej patelni układamy kawałki łososia, posypujemy porem. Dodajemy kilka kulek ziela angielskiego i zalewamy wodą, by lekko przykrywała rybę. Dusimy na wolnym ogniu, aż por zmięknie i dolewamy śmietanę.

Doprawiamy do smaku i dusimy kilka minut, aż sos zgęstnieje i odparuje.


Tagi:

dania ryby