Sposób przygotowania:
Łosoś w sosie śmietanowym wg Elfi
Łososia kroję w kawałki. Na patelnię wlewam odrobinę oleju z bazylią i rozgrzewam. Następnie kładę kawałki łososia i obsmażam na rumiano z każdej strony delikatnie je obracając. Śmietankę wlewam do kubka i dodaję po trochu gorącej, przegotowanej wody i mieszam (ok 0,5 szklanki wody) Następnie całość wylewam na patelnie do łososia i mieszam delikatnie. Dodaję również przyprawy. Ja miałam gotową mieszankę ale w jej skład wchodzą suszone pomidory w płatkach, czosnek niedźwiedzi, papryka czerwona, czarnuszka i chili. Całość podgotowuję delikatnie mieszając. Gdy sos jest zbyt gęsty dolewam wody aby był rzadszy i żeby było go więcej. Przygotowanego łososia podaję z kluseczkami ze szpinakiem, na które przepis znajdziecie na moim profilu.