Sposób przygotowania:
Papryki faszerowane kaszą i warzywami
Najpierw przygotowujemy farsz. Brukselkę czyścimy i gotujemy. Pieczarki obieramy, kroimy i podsmażamy na patelni, dodając następnie pokrojoną w kostkę cebulę i poszatkowany czosnek. Kaszę gotujemy wg wskazań na opakowaniu, odcedzamy i studzimy.
W dużej misce łączymy składniki- kaszę, pieczarki z cebulą i czosnkiem, brukselką. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Papryki myjemy, odcinamy "pokrywki", wydrążamy z gniazd nasiennych. Następnie napełniamy farszem, kładziemy plaster sera, przykrywamy.
Papryki umieszczamy w naczyniu żaroodpornym, smarujemy oliwą, na dno naczynia nalewamy wodę bądź bulion (ok 2-3 cm). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180'C na około 45 minut.
W dużej misce łączymy składniki- kaszę, pieczarki z cebulą i czosnkiem, brukselką. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Papryki myjemy, odcinamy "pokrywki", wydrążamy z gniazd nasiennych. Następnie napełniamy farszem, kładziemy plaster sera, przykrywamy.
Papryki umieszczamy w naczyniu żaroodpornym, smarujemy oliwą, na dno naczynia nalewamy wodę bądź bulion (ok 2-3 cm). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180'C na około 45 minut.