Sposób przygotowania:
Łosoś w sosie cytrynowym z brokułami
Brokuł umyć, podzielić na różyczki i ugotować w lekko osolonej wodzie. Gotować tylko kilka minut, żeby był lekko chrupki i nie stracił intensywnego koloru. Odsączyć na sicie. Cebulkę pokroić w bardzo drobną kostkę. Masło rozpuścić w rondelku i zeszklić na nim cebulkę. Cytrynę wyszorować i sparzyć wrzątkiem. W filiżance wymieszć śmietankę z cytryną. Lekko popieprzyć i dolać do zeszklonej cebulki. Chwilę gotować razem, aż sos lekko się zredukuje, po czym zdjąć z gazu. Łososia opłukać, osuszyć, posolić i popieprzyć. Smażyć z obu stron na oliwie. Po usmażeniu oddzielić skórę i ości. Podzielić łososia na kawałki. Ułożyć na talerzu i polać sosem cytrynowym. Z wierzchu posypać wiórkami startej skórki cytryny. Drugą połowę talerza uzupełnić ugotowanymi brokułami.